DNV skal verifisere plattform for Equinors flytende vindpark i Sør-Korea.
DNV er valgt av Equinor til å tilby verifiseringstjenester for FEED (Front End Engineering and Design) av plattformen til Bandibuli/Firefly flytende vindpark.
Vindparken består av to områder på 75 km2, 70 km utenfor kysten av Ulsan i Sør-Korea. DNV skriver i en pressemelding at de vil utnytte sine verifiseringstjenester og ekspertise innenfor offshore substasjoner og flytende strukturer for å sikre påliteligheten og effektiviteten av dette prosjektet. Dette inkluderer uavhengig vurdering og validering av standardgrunnlag, designkrav og spesifikasjoner med fokus på å optimalisere ytelsen og minimere risiko.
Flytende substasjoner spiller en avgjørende rolle i oppskaleringen av flytende havvind, ved å fungere som knutepunkter for å koble sammen flere vindturbiner og overføre fornybar energi til markeder. Design og implementering av disse substasjonene innebærer særegne utfordringer, inkludert behovet for høyspent dynamiske kabler og elektrisk utstyr som tåler bevegelsene til flytende strukturer.
– Equinors Bandibuli/Firefly-prosjekt er i forkant av innovasjonen innen flytende vindparker, og DNV er stolt av å bidra med sin ekspertise for å sikre suksessen til dette banebrytende initiativet, sier Brice Le Gallo, visepresident og regiondirektør APAC for Energy Systems hos DNV.
– Sør-Korea har utfordrende forhold som tyfoner som må tas i betraktning i designet. Vi har som mål å hjelpe Equinor med å øke tilliten hos interessenter, redusere risikoer og sikre at Bandibuli/Firefly-prosjektet oppfyller de høyeste bransjestandardene. Dette prosjektet markerer et betydelig skritt mot å fremme bærekraftige energiløsninger og forsterker forpliktelsen til fremragende prosjekter innen flytende havvind, sier Le Gallo.
Med fokus på å tette hull i eksisterende teknologi og standarder som gjelder for flytende substasjoner, har DNV initiert et felles bransjeprosjekt (JIP). Det samarbeidsbaserte bransjeprosjektet har samlet 38 deltakende selskaper, inkludert Equinor, for å takle de særegne utfordringene knyttet til flytende offshore substasjoner. Resultater og innsikter fra JIP vil dra nytte av designverifiseringen av dette prosjektet. I tillegg vil DNV ta resultater og lærdom fra JIP og teste den oppnådde ekspertisen på et spesifikt prosjekt for å oppdatere standarden for offshore substasjoner (DNV-ST-0145) for å inkludere flytende substasjoner.
Som en del av sin Green New Deal, har Sør-Korea som mål å generere 20 prosent av sin kraft fra fornybare kilder innen 2030 og mellom 30-35 prosent innen 2040. Det spesifikke målet for offshore vindkapasitet står på imponerende 14,3 GW. Statseide kraftselskaper (GENCOs) og private utviklere er aktivt involvert i offshore vindprosjekter. Ved å fokusere på store prosjekter, har landet som mål å ha en betydelig innvirkning på sin energiportefølje og redusere sitt karbonavtrykk.
DNV opplyser at de har operert i Korea siden 1970-tallet. I dag gir mer enn 350 eksperter lokalisert i fem byer forsikring, klassifisering og risikostyringstjenester til kunder innen ulike sektorer, inkludert energi, olje og gass, offshore og maritim industri.