Havvind-konsortiet EDF Renewables og Deep Wind Offshore har valgt Moreld Ocean Wind som leverandør av de flytende fundamentene til Utsira Nord.
Havvind-konsortiet som er satt sammen av EDF Renewables og Deep Wind Offshore, sier de har undersøkt flere flytende løsninger dersom de får tildelt et område til havvind.
Konsortiet har nå valgt sin foretrukne leverandør for flytende vindfundamenter, og landet på den Stavanger-baserte leverandøren Moreld Ocean Wind, dersom de får tildelt et område til havvind.
– Moreld Ocean Winds løsning er den mest kostnadseffektive og bærekraftige av de vi vurderte, sier Knut Vassbotn, administrerende direktør i Deep Wind Offshore.
Moreld Ocean Wind er et norsk ledende industrikonsern med base i Stavanger, spesialisert innen offshore energi og marin industri. Ocergy-flyteren selskapet tilbyr er ifølge konsortiet en innovativ stålkonstruksjon med tre kolonner som sikrer god stabilitet, rask montering og lav vekt. Produktet er det EDF Renewables og Deep Wind Offshore anser som den mest bærekraftige og kostnadseffektive løsningen på Utsira Nord.
Konsortiet understreker at de er opptatt av å styrke den norske lokale leverandørkjeden, samtidig som de forbereder seg på de neste stadiene i anbudsprosessen.
– EDF Renewables har mer enn ti års erfaring innen havvind og bygger for tiden en av de første flytende vindparkene i verden, Provence Grand Large. Vi er glade for å samarbeide med Deep Wind Offshore i dette prosjektet, som kompletterer vår globale erfaring og omfattende tekniske ekspertise med sin lokale tilstedeværelse og kunnskap om den lokale forsyningskjeden. Vi har allerede hatt gode interaksjoner med den norske leerandørkjeden på tvers av en rekke av våre prosjekter, og er glade for å fortsette å gjøre det med Moreld og Ocergy for å levere et robust tilbud som en del av Utsira Nord-budprosessen, sier Frédéric Belloy, Executive Vice President International Operations of EDF Renewables.
– Det representerer også den norske måten å gjøre ting på, med Moreld som leverer teknologi, engineering, innkjøp og konstruksjon. Dette samarbeidet er i tråd med vårt mål om å maksimere lokalt innhold, som er avgjørende ikke bare for å oppnå sosial aksept i de første havvindprosjektene, men også for å kunne oppskalere industrien til å levere ytterligere prosjekter for å nå målet på 30 GW. Begge parter i konsortiet er helt på linje i denne saken, sier Knut Vassbotn, administrerende direktør i Deep Wind Offshore.