Tampnet har inngått en langsiktig avtale med et av verdens ledende riggselskaper om å levere sin Connected Rig-løsning. Avtalen vil sikre en stor del av riggselskapets flåte høyhastighetsdekning gjennom 5G, lavbanesatellitter (LEO) og Tampnets fibernett.

Avtalen representerer et viktig gjennombrudd for Tampnets Connected Rig-satsing, som ble startet for omtrent 18 måneder siden. Selskapet vil levere en kombinasjon av ulike tilkolingsteknologier for å sikre optimal dekning for riggene som ofte opererer i avsidesliggende områder offshore og flyttes regelmessig.
Du kan følge bevegelsene til alle rigger på norsk sokkel gjennom Ocean24s gratistjeneste Energikartet.
– En stor seier for oss
– Dette er en stor seier for oss. Olje- og gasselskaper tar i bruk ny teknologi, digitalisering og AI for å øke effektiviteten, styrke sikkerheten og redusere karbonavtrykket, noe som gjør at kravene til deres kommunikasjonsnettverk stiger. Leverandører av bore- og letetjenester må følge etter for å møte dagens og fremtidens forventninger, sier Elie Hanna, administrerende direktør i Tampnet.
I tillegg til internettforbindelse vil Tampnet levere 5G-dekning både innendørs og utendørs på riggene, samt håndtere nettverksdrift, overvåking og administrasjon gjennom sine nettverksoperasjonssentre i Europa og USA.
Tampnets undersjøiske fiberinfrastruktur og 5G-dekning i Mexicogulfen gir også tilkobling og dekning til FirstNet, det amerikanske nettverket for offentlig sikkerhet. Ved å bygge ytterligere 5G-dekning på boreskipene som opererer i Mexicogulfen, vil riggselskapets fartøy også bidra til økt FirstNet-dekning og forbedret sikkerhet for mannskapet og allmennheten.
Tampnet ble etablert i 2001 av Statoil for å drifte og bygge ut fiber på norsk sokkel. I dag tilbyr selskapet den raskeste og mest pålitelige tilkoblingen i Nordsjøen og Mexicogulfen gjennom sitt fibernettverk, offshore 4G- og 5G-nettverk samt satellitter. Infrastrukturen muliggjør digital transformasjon og kobler sammen plattformer, rigger, offshore vindparker, fartøyer og landbaserte fasiliteter. Tampnet kobler i dag mer enn 450 offshore-installasjoner globalt.