Aker Carbon Capture er tildelt et mulighetsstudie i USA.
Aker Carbon Capture har blitt tildelt en forstudie for å implementere karbonfangstteknologi ved mineralproduksjonsanlegg i Midtvesten i USA. Den planlagte samlede kapasiteten for karbonfangst vil være omtrent 1,5 millioner tonn CO2 per år, basert på Aker Carbon Capture’s Big Catch konsept.
Forstudien vil utvikle et design og kostnadsgrunnlag for CO2-fangst- og kondisjoneringsanlegg under Big Catch-prosjektet. Disse anleggene er fullt integrert i produksjonsanlegget som slipper ut CO2, og inkluderer både avansert varmeintegrasjon og nedstrøms integrasjon. Dette muliggjør rekordlavt energiforbruk ved å gjenbruke energi langs verdikjeden.
– Vi ser frem til å jobbe med dette prosjektet for karbonreduksjon, som representerer et betydelig skritt i vår strategi for å utvide til det nordamerikanske markedet. Vi skal oppskalere for å møte den økende etterspørselen etter karbonfangst, -bruk og -lagring i Nord-Amerika, drevet av støtte fra den amerikanske regjeringen. Ny finansiering fra Infrastructure Investment and Jobs Act, sammen med gunstige skatteendringer for CCUS som er innført av Inflation Reduction Act, har betydelig stimulert implementeringen av CCUS, sier Jonah Margulis, Head of North America hos Aker Carbon Capture.
Nord-Amerika er en av de ledende regionene for utvikling av karbonfangst og -lagring globalt, både med hensyn til kunngjorte prosjekter under utvikling og eksisterende operasjonell kapasitet. Ifølge Rystad Energy kunne den totale mengden CO2 som fanges inn nå 200 millioner tonn per år i dette markedet innen 2030.
– Dette er den tredje studien tildelt Aker Carbon Capture i USA i år, og bringer den totale CO2-utslippskapasiteten under studiekontrakter til over 3 millioner tonn CO2 per år i dette markedet. Vi vil fortsette å bygge på denne dynamikken som en del av vår satsing i Nord-Amerika, sier Margulis i en melding til Oslo børs.
Aker Carbon Capture leverer for øyeblikket syv karbonfangstenheter i Europa, med en samlet kapasitet på 1 million tonn CO2.