Sval Energi, Storegga Norge og Neptune Energy har i dag fått fått tilbud om letetillatelse til lagring av CO2 i ett areal i Nordsjøen.
I dag har tre selskap fått tilbud om letetillatelse til lagring av CO2 i ett areal i Nordsjøen. Selskapene er Sval Energi, Storegga Norge og Neptune Energy Norge.
– Fangst og lagring av større mengder CO2 er viktig for å nå klimamålene og beholde industriarbeidsplasser i Norge og Europa. Tildelingen av denne nye tillatelsen bidrar til at Norge spiller en viktig rolle i etableringen av en kommersiell storskala CO2-lagring for europeiske utslippskilder, sier Olje- og energiminister Terje Aasland.
Denne letetillatelsen etter lagringsforskriften ligger i Nordsjøen øst for Sleipner Øst-feltet og tilbys til Sval Energi AS, Storegga Norge AS og Neptune Energy Norge AS.
Tillatelsen tilbys med et forpliktende arbeidsprogram med innlagte milepeler som sikrer rask og effektiv fremdrift, eller tilbakelevering av arealene hvis rettighetshaverne ikke gjennomfører lagringsprosjektet.
– Det er viktig at attraktivt lagringsareal blir tilgjengelig til selskaper som har konkrete industrielle planer som medfører et lagringsbehov. Jeg er glad for å kunne tilby denne letetillatelsen til tre nye selskap. Vi trenger flere aktører for å styrke utviklingen av CO2-lagring som en ny, viktig, kommersiell havnæring på norsk sokkel, fortsetter Aasland.
Myndighetene har vurdert søknader fra fem selskaper etter utlysning av ett areal i januar 2023.
Det er femte gang det tildeles areal for lagring av CO2. Dette er det syvende arealet som tildeles for lagring av CO2 på norsk kontinentalsokkel.