OMV og partnerene leverte onsdag utbyggingsplan for Berling-feltet til Olje og energiministeren. Prosjektet skal bidra med gass fra 2028.
OMV, Equinor og DNO leverte onsdag PUD for Berling-feltet. Utbyggingskostnaden er beregnet til 9,1 milliarder kroner og er planlagt oppstart i 2028.
– Berling vil skape betydelige nasjonale ringvirkninger og gass- og kondensatvolumene vil opprettholde Norges posisjon som en viktig gassleverandør til Europa, sier daglig leder Knut Mauseth i OMV (Norge) AS.
Partnerne venter å kunne hente ut inntil 45 millioner fat oljeekvivalenter fra feltet, hvor det meste vil være form av gass.
Det anbefalte utbyggingskonseptet for Berling-feltet er en undersjøisk produksjonsramme knyttet til den Equinor-opererte Åsgard B-plattformen via en 24 kilometer lang rørledning. Gassen vil bli behandlet på Åsgard B og transportert via Åsgard Transport System for prosessering ved Kårstø gassbehandlingsanlegg. Kondensatet vil bli overført til Åsgard og blandet med annen Åsgard-produksjon for lagring og eksport til markedet.
— Berling-utbyggingen er et viktig og stort industrielt prosjekt for landet. Ressursene i undergrunnen er verdt om lag 68 milliarder med dagens olje- og gasspriser. Utbygginger som Berling gir store verdier til fellesskapet, arbeidsplasser i Norge og energi til våre allierte i Europa. Samtidig utnyttes eksisterende infrastruktur, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).
Berling-feltet ble påvist i 2018, og utbyggingsprosjektet er en havbunnsutbygging med tilknytning til den eksisterende plattformen Åsgard B, der brønnstrømmen vil bli prosessert. Rikgassen transporteres via Åsgard Transport System for videre prosessering på Kårstø og videre til Europa.
De forventede utvinnbare reservene er beregnet til om lag 45 milioner oljeekvivalenter (o.e), hvorav mesteparten er gass. Totale investeringer i utbyggingen er beregnet til om lag 9,1 milliarder kroner. Planlagt produksjonsstart er i 2028.
Rettighetshaverne i utbyggingen er OMV (operatør, 30 prosent) Equinor AS (40 prosent), DNO (20 prosent) og Sval (10 prosent).