50Hertz sier at investering i vindparker bare vil bli gjort i stor skala dersom elektrisitet kan markedsføres internasjonalt.
Baltic Sea konferansen ble holdt av 50Hertz i samarbeid med delstaten Mecklenburg-Vorpommern, Den Kongelige Danske Ambassade og Verdens Energiråd. Selskapet 50Hertz presenterte her et forslag rundt juridiske reguleringer for hybride offshoresystemer, større standardisering av teknologi, mer fleksibilitet i planleggings- og godkjenningsprosedyrer og vurdering av fremtidsrettet investeringsplanlegging i de nasjonale og europeiske reguleringssystemene.
-Land som Danmark har erkjent at eksport av grønn strøm er til stor fordel for deres økonomi. Måten å oppnå dette på er gjennom hybridsystemer som transporterer vindkraft i flere retninger etter behov og gjør elektrisiteten tilgjengelig for det europeiske markedet som helhet, sa administrerende direktør i 50Hertz, Stefen Kapferer.
50Hertz uttalte også under konferansen at de ser betydelige fordeler med et teknisk nettverk av vindparker og transformatorstasjonsplattformer til sjøs eller på land. Selskapet mener slike fordeler er inkludert CO2-besparelser og optimal utnyttelse av elektrisitetsproduksjon fra vindturbiner til havs, økt økonomisk effektivitet og mer økonomisk bruk av ressurser, samt færre inngrep i følsomme økosystemer i havet.
-Punkt-til-punkt-forbindelser vil snart nå sine grenser når det gjelder finansiering av store offshore-prosjekter, sa Kapferer.
Må tenke mer europeisk enn før
I sin velkomsttale snakket den danske ambassadøren i Tyskland, Susanne Hyldelund, om den nåværende geopolitiske situasjonen skapt av Russlands krig i Ukraina.
-Russisk naturgass var fast planlagt for å bygge en bro til den grønne fremtiden. Denne broen har nå kollapset. Vi må derfor revurdere energiomstillingen og tenke mer europeisk enn før,» sa hun.
Jennifer Morgan, statssekretær ved det føderale utenrikskontoret og spesialrepresentant for internasjonal klimapolitikk, ba også om et internasjonalt og langsiktig syn på energiforsyningen og klimakrisen.
-Energiomstillingen er et sentralt element i europeisk sikkerhetspolitikk. Det er en transformerende oppgave som krever radikalt samarbeid mellom politikk, næringsliv og administrasjon,» sa hun.